examo-pejar-lemah-kepada-cemerlang_1

Testimoni EXAMO-CKM500

Ketika saya di peringkat sekolah dahulu, saya merupakan seorang yang pemalu, pasif dan suka mengasingkan diri. Saya memang mengamalkan EXAMO-CKM500 dari kecil tetapi tiada disiplin dalam pengambilannya.

Dulunya, Ketika dalam kelas, saya lebih suka berada di meja belakang. Saya juga tidak mempunyai keyakinan diri sedangkan kadang-kadang saya tahu jawapan bagi pertanyaan yang diajukan cikgu di kelas. Saya lebih suka berdiam dan menjawab dalam hati atau dengan memberi jawapan kepada kawan yang berani untuk suarakannya. Tetapi semuanya berubah setelah saya masuk universiti.

Ketika di universiti, saya mula mendisiplinkan diri mengambil EXAMO-CKM500 secara teratur. Saya dapat merasakan perubahan pada diri saya. Setiap kelas, saya akan pilih meja di bahagian hadapan. Saya sudah Mula berani untuk bertanya kepada pensyarah. Mula berani volunteer diri sekiranya ada aktiviti di dalam kelas. Pembelajaran saya ketika itu menjadi mudah. Saya mudah ingat walaupun hanya beberapa kali baca nota.

Alhamdulillah, saya mendapat Anugerah Dekan setiap semester. Saya berjaya menamatkan pengajian diploma Pengurusan Perniagaan di UiTM Merbok dengan mendapat Anugerah Naib Canselor pada tahun lepas. Sekarang saya sedang belajar di Cyberjaya University College of Medical Sciences (CUCMS) dalam program ijazah sarjanamuda Sains Perubatan Homeopati.

Walaupun bidang yang sangat jauh berbeza, inshaAllah dengan izin Allah, doa dan pengunaan Examo secara istiqamah, tiada apa yang mustahil. 🙂

Adilia Azizan, 22 tahun